Hodowla bydła
- Usuń ten produkt z moich ulubionych
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
- Drukuj
- Inne towary tego wydawnictwa / producenta
Podręcznik ten został opracowany przez ośmiu specjalistów z zakresu hodowli i użytkowania bydła, oceny surowców pochodzenia zwierzęcego, żywienia, genetyki i zagadnień ekonomicznych. W poszczególnych rozdziałach starano się przedstawić aktualne poglądy na omawiane zagadnienia, zwrócić uwagę na najważniejsze aspekty ekonomiczne warunkujące efektywne użytkowanie bydła, a także na niektóre problemy związane z dobrostanem zwierząt i ochroną środowiska. Podręcznik jest polecany studentom akademii rolniczych, jak również uczniom szkół rolniczych różnego szczebla. Autorzy mają nadzieję, że z książki będą też korzystać pracownicy instytucji kierujących hodowlą bydła i zajmujący się doradztwem rolniczym oraz rolnicy - hodowcy bydła.
Spis treści:
I. POCHODZENIE BYDŁA
II. EUROPEJSKIE STREFY HODOWLI BYDŁA
III. MLECZNE RASY BYDŁA
IV. MIĘSNE RASY BYDŁA
Literatura