LARIX
  • Mapa strony
  • Twoje konto
  • Nowe konto

  • Koszyk: 0 produkt produkty (pusty)
  • Twoje konto

Zaloguj

Koszyk    

0 produkty produkt jest pusty

Brak produktów

0,00 zł Dostawa
0,00 zł Razem

Realizuj zamówienie

Kategorie

  • NOWOŚCI
  • ZAPOWIEDZI WYDAWNICZE
  • KSIĄŻKI DO 50% TANIEJ
  • PROMOCJA WYDAWNICTWA UP LUBLIN
  • Preparaty dla zwierząt
    • Dodatki paszowe dla drobiu i gołębi
    • Preparaty i dodatki paszowe dla zwierząt gospodarskich
    • Preparaty na pasożyty
    • Preparaty i suplementy diety dla psów i kotów
  • Architektura. Projektowanie ogrodów
    • Architektura
    • Architektura wnętrz
    • Architektura krajobrazu
    • Projektowanie ogrodów
  • Ekologia i ochrona środowiska
    • Ekologia i ochrona środowiska
    • Prawo o ochronie środowiska. Prawo rolne
    • Parki Narodowe, Parki Krajobrazowe
  • Ekonomia i Prawo
    • BHP i PPOŻ
    • Ekonomia, biznes
    • Finanse i rachunkowość
    • Prawo administracyjne
    • Prawo cywilne i handlowe
    • Prawo pracy
    • Unia Europejska
    • Transport i logistyka
  • Jeździectwo
  • Plansze dydaktyczne
    • Plansze dla dzieci
    • Bezpieczeństwo ruchu drogowego
    • Biologia
    • Botanika
    • Zoologia
    • Ekologia i Nauka o Ziemi
    • Chemia, fizyka, matematyka
    • Historia
    • Historia literatury
    • Język angielski
    • Język niemiecki
  • Podręczniki
    • Książki dla nauczyciela
    • Podręczniki akademickie
    • Skrypty i przewodniki do ćwiczeń
    • Pomoce dydaktyczne
    • Szkoła ponadpodstawowa
      • Podręczniki zawodowe
      • Podręczniki ogólnokształcące
    • Szkoła podstawowa
  • Technologia żywności
    • Biotechnologia i technologia żywności
    • GMP, GHP, HACCP, ISO, GlobalGAP
    • Mikrobiologia żywności
    • Toksykologia żywności
    • Towaroznawstwo żywności
    • Gospodarka i marketing żywności
    • Przetwórstwo surowców mięsnych
    • Żywieinie i dietetyka
    • Zarządzanie jakością produkcji żywności
    • Kuchnia
    • Nalewki, wina i inne trunki
  • Biologia
    • Botanika
    • Biologia ogólna
    • Fizjologia i biochemia
    • Genetyka
    • Immunologia, Alergologia
    • Mikrobiologia
    • Zoologia
  • Behawiorystyka zwierząt
  • Tematyka leśna
  • Łowiectwo
  • Tematyka matematyczno-przyrodnicza
    • Chemia
    • Fizyka i biofizyka
    • Geodezja
    • Hydrologia
    • Informatyka
    • Matematyka
    • Meteorologia
  • Tematyka rolnicza
    • Florystyka, dekoracje z kwiatów
    • Ochrona roślin - choroby, szkodniki, chwasty
    • Ogrodnictwo
      • Sadownictwo
      • Warzywnictwo
    • Rośliny ozdobne
    • Rośliny pokojowe
    • Rolnictwo
      • Agrobiznes
      • Gleboznawstwo
      • Inżynieria i mechanizacja rolnictwa
      • Rośliny energetyczne, energia odnawialna
      • Rybactwo, akwarystyka
      • Uprawa roli i roślin
    • Zioła
    • Zwierzęta
      • Drób
      • Zwierzęta gospodarskie
      • Zwierzęta futerkowe
      • Hodowle amatorskie
      • Owady
      • Ptaki
      • Żywienie i paszoznawstwo
  • Turystyka i hotelarstwo
    • Hotelarstwo i turystyka
    • Mapy, atlasy
    • Przewodniki turystyczne
  • Weterynaria
    • Książki weterynaryjne
    • Poradniki o kotach
    • Poradniki o psach
  • Pozostałe publikacje
    • Albumy
    • Encyklopedie, leksykony, słowniki
    • Kalendarze
    • Kosmetologia
    • Książki medyczne
    • Literatura dziecięca i młodzieżowa
    • Literatura popularnonaukowa
    • Poradniki różne
    • Inne książki
Strona główna > Tematyka rolnicza>Zwierzęta>Zwierzęta gospodarskie>Środowiskowe i genetyczne uwarunkowania zdrowia ludzi i zwierząt

Środowiskowe i genetyczne uwarunkowania zdrowia ludzi i zwierząt

Środowiskowe i genetyczne uwarunkowania zdrowia ludzi i zwierząt Powiększ
  • Udostępnij na Facebook
  • Usuń ten produkt z moich ulubionych
  • Dodaj ten produkt do moich ulubionych
  • Drukuj
  • Inne towary tego wydawnictwa / producenta

Autor: Praca zbiorowa
Wydawca: Zachodniopomorski Uniwesytet Technologiczny 
Rok wydania: 2021
Wydanie: I
Stron: 442
Format: 165 x 235 mm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-7663-309-1

Więcej szczegółów

Ten produkt nie jest sprzedawany pojedynczo. Musisz wybrać conajmniej 1 sztuk tego produktu.

Ostatnie sztuki!

35,00 zł

  • Więcej informacji
Spis treści:
Przedmowa 
Informacje o autorach 
I. ŻYWIENIE I ZDROWIE CZŁOWIEKA
  1. Profil kwasów tłuszczowych w mleku i mięsie róznych ras bydła i jego związek ze zdrowiem człowieka
  2. Jakość wieprzowiny i wpływ jej konsumpcji na zdrowie człowieka 
  3. Znaczenie mięsa wołowego w diecie człowieka jako źródła bioaktywnych składników pokarmowych
  4. Zmiany jakości mięsa w czasie przechowywania zamrażalniczego
  5. Prozdrowotne własciwości mleka zwierząt roślinożernych. Tłuszcz mleczny
  6. Żywność ekologiczna w aspekcie zdrowia konsumentów 
  7. Roślinne zamienniki produktów nabiałowych
  8. Zafałszowania suplementów diety a bezpieczeństwo zdrowotne konsumentów
  9. Prozdrowotny potencjał owoców i lisci mało znanych gatunków malin (Rubus)
  10. Epigenetyka a zdrowie ludzi i zwierząt
  11. Nanocząstki metali – zastosowanie, toksyczność i implikacje zdrowotne
  12. Wpływ zwierząt domowych na zdrowie człowieka
  13. Selen i witamina E a zdrowie człowieka i zwierząt
II. ODDZIAŁYWANIE PASOŻYTÓW NA ZWIERZĘTA
  1. Środowiskowe zagrożenia zdrowia ptaków drapieżnych na obszarze Polski
  2. Urazy mechaniczne i wybrane choroby pasożytnicze 
  3. Pasożytnicze nicienie Porrocaecum ensicaudatum (Zeder, 1800) u ptaków z rzędu Passeriformes i Charadriiformes
  4. Dirofilaria i dirofilarioza w Polsce. Przegląd badań
  5. Profilaktyka przeciwpasozytnicza wybranych zwierząt gospodarskich 
  6. Perspektywy wykorzystania grzybów w ograniczaniu pasozytniczych nicieni (Nematoda) u zwierząt i ludzi
  7. Konsekwencje ekonomiczne inwazji pasożytniczych u zwierząt gospodarskich
III. ŚRODOWISKO I BIOLOGIA ZWIERZĄT GOSPODARSKICH
  1. Wybrane aspekty gospodarki wodno-elektrolitowej i kwasowo-zasadowej cieląt w okresie pourodzeniowym
  2. Wykorzystanie technik proteomicznych w ocenie adaptacji neonatalnej przeżuwaczy 
  3. Akwaporyny w nerkach. Nowe perspektywy w diagnozowaniu zaburzeń bilansu wodnego u bydła
  4. Środowiskowe uwarunkowania specyfiki rozrodu szynszyli (Chinchilla lanigera) w chowie fermowym
  5. Wpływ warunków środowiskowych na zdrowotność zwierząt futerkowych
  6. Środowiskowe uwarunkowania występowania kulawizn u krów mlecznych 
  7. Wpływ czynników środowiskowych na uszkodzenie więzadła krzyżowego doczaszkowego u psów
  8. Wybrane metody zapłodnienia in vitro u ludzi i zwierząt
  9. Choroby dietozależne psów i kotów 
  10. Ocena zastosowania spektrometrii mas MALDI-ToF-MS do identyfikacji autentycznosci dorsza bałtyckiego (Gadus morhua callarias) i dorsza czarnego (Pollachius virens)
  11. Znaczenie molibdenu dla zwierząt gospodarskich
  12. Dobrostan w utrzymywaniu wybranych gatunków zwierząt gospodarskich

Informacja

  • O firmie
  • Regulamin
  • Adres i kontakt

Publikacje Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie

Kategorie

  • Pozostałe publikacje
    • Inne książki
    • Poradniki różne
    • Literatura popularnonaukowa
    • Literatura dziecięca i młodzieżowa
    • Książki medyczne
    • Kosmetologia
    • Kalendarze
    • Encyklopedie, leksykony, słowniki
    • Albumy
  • Weterynaria
    • Poradniki o psach
    • Poradniki o kotach
    • Książki weterynaryjne
  • Turystyka i hotelarstwo
    • Przewodniki turystyczne
    • Mapy, atlasy
    • Hotelarstwo i turystyka
  • Tematyka rolnicza
    • Zwierzęta
      • Żywienie i paszoznawstwo
      • Ptaki
      • Owady
      • Hodowle amatorskie
      • Zwierzęta futerkowe
      • Zwierzęta gospodarskie
      • Drób
    • Zioła
    • Rolnictwo
      • Uprawa roli i roślin
      • Rybactwo, akwarystyka
      • Rośliny energetyczne, energia odnawialna
      • Inżynieria i mechanizacja rolnictwa
      • Gleboznawstwo
      • Agrobiznes
    • Rośliny pokojowe
    • Rośliny ozdobne
    • Ogrodnictwo
      • Warzywnictwo
      • Sadownictwo
    • Ochrona roślin - choroby, szkodniki, chwasty
    • Florystyka, dekoracje z kwiatów
  • Tematyka matematyczno-przyrodnicza
    • Meteorologia
    • Matematyka
    • Informatyka
    • Hydrologia
    • Geodezja
    • Fizyka i biofizyka
    • Chemia
  • Łowiectwo
  • Tematyka leśna
  • Behawiorystyka zwierząt
  • Biologia
    • Zoologia
    • Mikrobiologia
    • Immunologia, Alergologia
    • Genetyka
    • Fizjologia i biochemia
    • Biologia ogólna
    • Botanika
  • Technologia żywności
    • Nalewki, wina i inne trunki
    • Kuchnia
    • Zarządzanie jakością produkcji żywności
    • Żywieinie i dietetyka
    • Przetwórstwo surowców mięsnych
    • Gospodarka i marketing żywności
    • Towaroznawstwo żywności
    • Toksykologia żywności
    • Mikrobiologia żywności
    • GMP, GHP, HACCP, ISO, GlobalGAP
    • Biotechnologia i technologia żywności
  • Podręczniki
    • Szkoła podstawowa
    • Szkoła ponadpodstawowa
      • Podręczniki ogólnokształcące
      • Podręczniki zawodowe
    • Pomoce dydaktyczne
    • Skrypty i przewodniki do ćwiczeń
    • Podręczniki akademickie
    • Książki dla nauczyciela
  • Plansze dydaktyczne
    • Język niemiecki
    • Język angielski
    • Historia literatury
    • Historia
    • Chemia, fizyka, matematyka
    • Ekologia i Nauka o Ziemi
    • Zoologia
    • Botanika
    • Biologia
    • Bezpieczeństwo ruchu drogowego
    • Plansze dla dzieci
  • Jeździectwo
  • Ekonomia i Prawo
    • Transport i logistyka
    • Unia Europejska
    • Prawo pracy
    • Prawo cywilne i handlowe
    • Prawo administracyjne
    • Finanse i rachunkowość
    • Ekonomia, biznes
    • BHP i PPOŻ
  • Ekologia i ochrona środowiska
    • Parki Narodowe, Parki Krajobrazowe
    • Prawo o ochronie środowiska. Prawo rolne
    • Ekologia i ochrona środowiska
  • Architektura. Projektowanie ogrodów
    • Projektowanie ogrodów
    • Architektura krajobrazu
    • Architektura wnętrz
    • Architektura
  • Preparaty dla zwierząt
    • Preparaty i suplementy diety dla psów i kotów
    • Preparaty na pasożyty
    • Preparaty i dodatki paszowe dla zwierząt gospodarskich
    • Dodatki paszowe dla drobiu i gołębi
  • PROMOCJA WYDAWNICTWA UP LUBLIN
  • KSIĄŻKI DO 50% TANIEJ
  • ZAPOWIEDZI WYDAWNICZE
  • NOWOŚCI

Informacja

  • Księgarnia stacjonarna
  • O firmie
  • Regulamin
  • Wysyłka i zwroty
  • Adres i kontakt
  • Mapa strony

Moje konto

  • Moje zamówienia
  • Moje noty kredytowe
  • Moje adresy
  • Moje informacje osobiste
  • Moje ulubione produkty

Sign out

Kontakt z nami

  • LARIX
  • 20-033 Lublin 
    ul. Akademicka 15 
    w budynku AGRO II
    Collegium Agronomicum
  • Tel: (0-81) 44-111-07                    607 052 842
  • Email sklep@larix.lublin.pl

Przeglądaj wersję mobilną strony

Copyright 2013 LARIX | all rights reserved