Pieczarka Uprawa intensywna
- Usuń ten produkt z moich ulubionych
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
- Drukuj
- Inne towary tego wydawnictwa / producenta
Polska jest największym producentem pieczarki w Europie i największym eksporterem pieczarki w świecie. Większość pieczarkarni znajduje się w Polsce Wschodniej, gdzie obecnie nie ma równowagi między produkcją pieczarki a produkcją podłaża. Niezaprzeczalną szansą rozwojową powinny być innowacje - nowe technologie produkcji.
Od czasu wydania pierwszego poradnika Pieczarka Uprawa intensywna nastąpiła istotna zmiana w technologii produkcji pieczarki. Dominuje produkcja na podłożu fazy III, mająca charakter intensywny. Najlepsi producenci osiągają średni plon na poziomie 32 kg/m2 pieczarek na rynek świeży. Jednocześnie wielu producentów nie uzyskuje takich wyników. Stwarza to doskonałą sytuację do przedstawienia intensywnej technologii produkcji pieczarki stosowanej w Polsce, która pozwala na osiąganie tak spektakularnych wyników produkcyjnych.
Spis treści:
Wstęp